Torsdag den 23. maj 2024 spiller Ringsted Musik & Kulturskoles lærere igen op til Alsang på plænen foran Sct. Bendts Kirke. Arrangementet er som de forrige år en markering af Danmarks befrielse i 1945 og koncertprogramment afspejler netop ønsket om at hylde friheden, demokratiet og fællesskab.

Efter de sidste års succesfulde Alsangskoncerter har alle kommunens skoler igen tilmeldt sig, og det er både folkeskoler og privatskoler der har sat fællessangen på skoleskemaet. Så de ca. 800 – 1.000 skolebørn har frem mod koncerten øvet de udvalgte sange med deres lærere, og i marts, april og maj har sanglærerne fra Ringsted Musik & Kulturskole været på turné rundt på alle skolerne for at hjælpe til med indstuderingsarbejdet. I alt 20 prøver er det blevet til og der er tilbagemeldinger om syngende skolebørn i storform.

Det er alle kommunens skolebørn i 3. – 5. klasse der skal synge årets 5 udvalgte sange og de 5 gengangere Alsang 2023. Der er både nye og ældre traditionelle sange, og fælles for dem alle er at de har en bred folkelig appel og tekster der omhandler fælleskab, demokrati og frihed. Traditionen tro har lærere fra Ringsted Musik & Kulturskole igen skrevet nye musikarrangementer til alle sangene og det store Alsangsorkestret der består af 11- musikere fra Musik & Kulturskolen, er godt i gang med prøverne.

Ud over koncerten for skolerne kl. 10.00 er der også koncert kl. 17.00 for offentligheden, og det er igen sognepræst Otto Lundgaard, der har påtaget sig jobbet som konferencier ved begge koncerter.

Det er Ringsted Musik & Kulturskole der sammen med Ringsted Kommune igen er gået sammen om at skabe det store folkelige sangstævne for alle kommunens borgere, og med dette event kommer byen virkelig på det musikalske landkortet.

Program for Alsang 2024, 23. maj i Ringsted
Kl. 10.00 Fællessangkoncert med elever fra alle kommunens 3. – 5. klasser.

Velkommen ved Borgmester Klaus Hansen
Konferencier: Otto Lundgaard

Kl. 17.00 Fællessangkoncert for offentligheden. akkompagneret af 11-mandsorkester.

Velkommen ved Borgmester Klaus Hansen
Konferencier: Otto Lundgaard

Alsang 2024 i Ringsted kan følges på Musik & Kulturskolens Facebookside, og her kan man op til selve stævnet følge forberedelserne, læse historier om skolernes arbejde med sangene, se liste over sange og meget mere.