I et tæt samarbejde med Danmarks Idrætsforbunds Soldaterprojekt går Ringsted Kommune og TMS Ringsted for andet år i streg ind i kampen for at hylde og anerkende danske krigsveteraner. Veteran Match 2023 afvikles i Ringsted Kommune den 16. september kl. 13:30 mod KIF Kolding med en særlig hyldest i Poul Christensen Arena.

Med afsæt i Flagdagen d. 5. september går toppen af dansk fodbold, ishockey og håndbold sammen om at sætte fokus på Danmarks soldaterveteraner.

Det sker, når Veteran Match afvikles over hele landet for at hylde, anerkende og støtte de mennesker, der har sat deres liv på spil for at kæmpe for Danmark i verdens brændpunkter.

Denne anerkendelse markeres via såkaldte hyldestkampe, hvor veteranerne hyldes og anerkendes på sportens arenaer i forbindelse med ligakampe i fodbold, håndbold og ishockey. Det er andet år en TMS Ringsted-hjemmekamp bliver indhyllet i camouflage, bannere og hyldesttaler, og det er der en særlig grund til.

Bestyrelsesformand i TMS Ringsted, Jens Stuhr, siger:

”TMS Ringsted er som håndboldligaklub klar over den stigende eksponering af vores sportsgren. Med opmærksomhed følger også et større socialt og samfundsmæssigt ansvar i vores område. Vi vil derfor rigtig gerne støtte op om gode initiativer som Veteran Matchen og anerkende de mennesker, der har kæmpet kampe med langt mere på spil end points i en håndboldkamp”, siger bestyrelsesformand Jens Stuhr.

En del af de danske veteraner er vendt hjem fra hårde missioner i krigszoner med ar på krop og sjæl – andre nåede aldrig hjem. Fælles for alle udsendte er, at de har sat livet på spil for en større sag.

Disse mennesker fortjener anerkendelse for deres indsats. Det får de i Poul Christensen Arena den 16. september med flag, klapsalver, stadionspeak og en række yderligere synlige tiltag på stadion efter inspiration fra Remembrance Day i Premier League.

Borgmester i Ringsted Kommune, Henrik Hvidesten, siger:

”Veteran Match er et virkeligt dejligt tiltag, der gør noget ekstra for nogle af dem, der har udført en ekstraordinær samfundsopgave. Derudover er det også et rigtig godt eksempel på et samarbejde mellem kommuner og civilsamfund. Ud over at anerkende veteraners store indsats for Danmark ved en række hyldestkampe, består samarbejdet af at matche ledige veteraner med relevante jobs i nogle af sportsforeningernes store netværk. Det giver stor værdi for både foreninger, virksomheder, kommuner og mest af alt for de ledige veteraner.”

Sport er en unik platform til hyldest

I forbindelse med hyldestkampen vil der blive rejst penge fra salg af to TMS Ringsted kampspillertrøjer med Veteran Match-logo. Salgene vil foregå via auktion på MatchWornShirt.com, og overskuddet går direkte til foreningsaktiviteter under Danmarks Idrætsforbunds Soldaterprojekt, der arbejder for idrætstilbud til skadede veteraner ude i foreningslivet.

”Veteranerne har sat deres liv på spil for, at vi kan leve i tryghed. Det at være udsendt til militære konflikter kan have store personlige omkostninger for den enkelte og dennes familie, og derfor skal vi som minimum vise vores respekt og anerkendelse for den indsats, de har lavet. Sporten udgør en unik platform for netop det, og derfor er det fantastisk, at vi i år har historisk mange klubber med til at hylde Danmarks soldaterveteraner. Det fortjener de,” siger Frans Hammer, næstformand i DIF og medlem af styregruppen bag Veteran Match.

Er du veteran og interesseret i at være en del af Veteran Match 2023, kan du bestille en gratis billet til hyldestkampen til både dig og dine pårørende via danmarkskortet på  Veteranmatch.dk, hvor du også kan finde mere information.

Foto: ABW