Glade smil og sprøde toner har igen fundet vej til Musik- og Kulturskolen, som i sidste uge kunne genåbne for størstedelen af undervisningen!

”Det har været en underlig og udfordrende tid, siden vi kort før jul måtte lukke ned for al fysisk undervisning”, udtaler Jacob Brandt Jensen, leder af Ringsted Musik- og Kulturskole. ”Men trods de mange udfordringer er det gået over al forventning. Lærerne har været ekstremt hurtige til at omstille til online undervisning og elever og forældre har været helt utroligt forstående og opbakkende hele vejen igennem”.

Langt størstedelen af undervisningen i Musik- og Kulturskolen har under nedlukningen været gennemført virtuelt, og Musik- og Kulturskolens lærere har gået all-in på at finde alternativer til den normale undervisning og til de fælles aktiviteter, der normalt udgør en væsentlig del af hverdagen i Musik- og Kulturskolen. Dramaelever har arbejdet på en digital forestilling, billedkunstelever har fået udleveret materialer, så de kunne arbejde hjemme under virtuel og rigtig mange musikelever har bidraget med hjemmeproducerede videoindslag til Musik- og Kulturskolens online cafeer.

”Vi har lært meget på meget kort tid på den digitale front, og der er helt sikkert meget, vi vil tage med videre – som fleksibiliteten i at kunne undervise online – fx når elever tager på efterskole, men gerne vil holde gang i deres undervisning,” siger Jacob Brandt Jensen.

”Nu kan vi endelig begynde at vende tilbage igen, og det har vi gået og set frem mod længe. Hele Musik- og Kulturskolens kerne er fællesskabet og det at mødes om musikken, dansen, drama eller billedkunsten”, siger han. ”Det har været en fantastisk at genåbne og helt rørende, at se eleverne vende tilbage med instrumenter under armen og brede smil og gåpåmod”.

I første omgang er genåbningen begrænset til elever under 18 år og omfatter ikke undervisning, der indeholder sangaktiviteter.

”Det giver en del udfordringer – vi har en del elever over 18 og vi har en del hold med blandet alder – og så er selvfølgelig normalt masser af sangaktivitet i kor, rytmikundervisning bands mm. Men vi bevarer optimismen og håber på, at der med de snarlige udvidelser af genåbning en også vil blive åbnet op for de sidste af vores elever,” siger Jacob Brandt Jensen.

”Nu kigger vi op og frem og fokuserer på at få mest muligt ud af resten af denne sæson. Vi har omlagt en del af vores undervisning og strukket sæsonen og kører frem til og med uge 24. Der er planlagt billedkunstudstilling med workshop på Musik- og Kulturskolen 12. juni og koncert på torvet 19. juni – og så skal vi ud og vise flaget som led i Ringsted Børnefestival to-go, det glæder vi os til”, siger Jacob Brandt Jensen.

Sideløbende med genåbningen har Musik- og Kulturskolen også været i fuld gang med at forberede en sæson 2021/2022. Der åbnes for tilmelding mandag d. 3. maj – se mere på musikogkulturskolen.dk

 

Pressefoto