Kvinder af anden etnisk oprindelse tilbyder hjælp til at tackle angst og depression

Lær at tackle angst - Ringsted Kommune
Nadia Manzoor, Susanne Karina Larsen og Vania Santiago Jensen

Nyt kursus skal give kvinder af anden etnisk oprindelse værktøjer til at håndtere angst og depression. Bag kurset står Ringsted Kommune og projektleder Susanne K. Larsen, men det er to lokale kvinder med anden etnisk baggrund end dansk, som står for undervisningen.

Ringsted Kommune udbyder som noget nyt kurset “Lær at tackle angst og depression” i en udgave, som er særligt målrettet kvinder med anden etnisk baggrund end dansk. Kurset ledes af de to frivillige instruktører og bydelsmødre Vania Santiago Jensen og Nadia Manzoor. De vil lære deltagerne at leve et godt liv med de udfordringer, der følger med symptomerne på depression og angst. På kurset får deltagerne en række konkrete værktøjer til at håndtere de symptomer, de oplever i hverdagen.

Begge instruktører er særligt uddannet til kurset, og de har selv haft sygdommene tæt inde på livet, så de har et godt kendskab til de menneskelige udfordringer, der kan opstå som følge af en depression.

Jeg har fået redskaber, jeg kan bruge i hverdagen, og har fået masser af overskud, så jeg i dag kan stå og undervise andre med angst og depression”, siger Vania Santiago Jensen.

Nadia Manzoor supplerer:
Vores egne erfaringer gør sammen med vores instruktøruddannelse, at vi har både praktisk viden fra eget liv og noget teoretisk viden, som vi kan give videre til deltagerne. Kombinationen af praktik og teori er nødvendig for at give deltagerne de værktøjer, som de skal bruge til at mestre symptomerne og i sidste ende skabe en bedre livskvalitet for sig selv og deres familier”.

Hvis du i en længere periode har følt dig nedtrykt eller trist til mode, oplevet en nervøsitet, indre uro eller anspændthed, kunne kurset ”Lær at tackle angst og depression” måske være noget for dig.

Sådan kommer du med på kurset
Hvis du gerne vil med på kurset, skal du i første omgang kontakte sundhedskonsulent og projektleder i Ringsted Kommune, Susanne K. Larsen, på telefon 22 76 26 90 eller mail skl@ringsted.dk.

Derefter vil du blive inviteret til en indledende samtale, hvor du i fælleskab med sundhedskonsulenten finder ud af, om kurset er noget for dig, eller der er andre tilbud, som kunne være mere relevante.

Tid og sted
Kurset løber over syv torsdage i perioden 1. december 2016 til 19. januar 2017 kl. 18.00-20.30. Det foregår på Valdemarskolen i ”Den lille kantine”, Skolegade 9, 4100 Ringsted.

Fakta:
Bydelsmødrene er frivillige kvinder, som støtter andre kvinder til at styrke sig selv, deres børn og familier. De har gennemgået en Bydelsmødre-uddannelse i foråret 2016.

På kurset, ”Lær at tackle angst og depression” får du mulighed for at:

  • Tilegne dig redskaber, som kan give dig større psykisk frihed.
  • Dele tanker og erfaringer i et frirum med andre, som er i en tilsvarende situation.
  • Arbejde med dine stærke sider.

På kurset arbejdes der bl.a. med følgende emner:

  • Triggere og advarselssignaler
  • Bedre kommunikation
  • Forebyggelsesstrategier
  • Håndtering af angst og depression
  • Problemløsning
  • Samarbejde med sundhedsvæsenet
  • Fysisk aktivitets betydning for humøret

Kurset udbydes i samarbejde med Komiteen for Sundhedsoplysning og Sundhedsstyrelsen.