Det er tredje år, Hjerneløbet afholdes i Danmark. 6. juni bliver det større end nogensinde.

I år deltager både mennesker med erhvervet hjerneskade, der er indlagt hos Forenede Care Neuro, og andre, som har mærket hjerneskade på egen krop. Mette Iben Hjorth, der er centerchef hos Forenede Care Neuro, understreger vigtigheden af Hjerneløbet:

”Vi ønsker at skabe et inkluderende miljø, hvor mennesker med følger efter en hjerneskade kan forenes om at sætte individuelle mål og nå dem. Deres triumf ved målstregen – uanset hvordan de har deltaget – er en stærk påmindelse om, at det er muligt at overvinde store udfordringer,” siger Mette Iben Hjorth.

Dagens vigtige dagsorden bliver understreget af Klaus Hansen (V), borgmester i Ringsted Kommune, som holder en af dagens taler. En tidligere beboer på Forenede Care Neuro vil også dele sine erfaringer og tanker om livet med erhvervet hjerneskade.

”Vi husker vist alle Palle, der sidste år satte sig for at gå en kilometer, selvom han aldrig havde gået længere end 300 meter, efter han havde fået sin hjerneskade. Men det lykkedes. Han blev heppet i mål af medarbejdere fra Forenede Care Neuro og sin hustru. Det er det, løbet handler om: At sætte sig mål og kæmpe for at sejre,” siger Mette.

Det var en af Forenede Care Neuros ergoterapeuter, som opfandt Hjerneløbet. Michela Bahn drømte om et motionsløb, hvor ingen skulle føle sig udenfor. Hendes drøm om et inkluderende løb blev til virkelighed, og Hjerneløbet har siden vokset sig større.

Hele familien opfordres til at deltage og være en del af denne inspirerende og livsbekræftende dag. Alle deltagere får kaffe, kage og aktiviteter sponsoreret af lokale virksomheder. Hjerneskadeforeningen har bidraget med flotte T-shirts til alle deltagere.

For mere information og tilmelding, besøg hjemmesiden Hjerneløbet.dk – alle er velkomne!

Hjerneløbet afholdes d. 6. juni fra kl. 14.00 til 17.00 på Ringsted Stadion, Anlægsvej 15, 4100 Ringsted.

Hjerneløbet er for alle. Foto Hjerneløb 2023