Sjovt foredrag for historieinteresserede                          

Hvad var der sket, hvis Hitler havde vundet 2. verdenskrig? Eller hvis JFK ikke var blevet skudt i Dallas? “Kontrafaktisk historieskrivning” er en sjov måde at forholde sig til både Danmarks- og verdenshistorien på.

Det bliver både underholdende og tankevækkende, når historiker og forfatter Rasmus Dahlberg gæster Ringsted Bibliotek torsdag den 11. april kl. 19 med sit foredrag ”Hvad nu hvis?”, der handler om kontrafaktisk historieskrivning.

Begrebet, som også bliver kaldt for alternativ historie, er en genre inden for historieskrivning, hvor man forestiller sig, hvad der ville være sket, hvis en bestemt handling var faldet anderledes ud.

Med udgangspunkt i sine bøger om emnet tager Rasmus Dahlberg publikum med på en fascinerende rejse ind i en alternativ historie, hvor den franske revolution kunne være slut allerede i sommeren 1791, og hvor general Eisenhower rent faktisk fik brug for sine håndskrevne noter til, hvad han ville sige ved pressekonferencen, hvis D-dag i 1944 var slået fejl.

Du kan høre mange flere bud på alternative udfald i historien til foredraget torsdag den 11. april kl. 19-21 på Ringsted Bibliotek.

Tilmelding og billetter
Billetter købes online på www.ringstedbib.dk. De koster 125 kroner, men KULT-medlemmer kan købe billetter til 95 kroner.

Pressefoto