Jystrup sommerfest skydes igang med en Jazz koncert i Jystrup kirke. Kira Martini har de seneste år vokset sig til en stærk stemme på den danske jazzscene. Varm, varieret nutidig vokal-jazz.

Kira Martini, er en anerkendt og travl musiker, som er at finde på både de inden- og udenlandske scener, med sit varierede repertoire, varme stemme, ærlighed og inderlighed.
Kira Martini formidler jazzens væsen med en kærlighed og respekt. Det har med varm, varieret og veloplagt nutidig vokal-jazz at gøre, som både hylder traditionerne og bryder dem.

Repertoiret er bredt og indeholder både velkendte jazz-standards, egne kompostioner, brazilianske perler og skandinaviske folkemelodier. Kira har en stor stemme i en lille krop, der med både lethed og dybde formår at komme vidt omkring. Hun er af anmeldere blevet rost for sin fortolkningsevne og alsidighed.

Hun er svær at sætte i bås, er ikke bange for at ryste posen, og elsker at blande inspirationer fra både nord & syd.
Kira Martini samlede sit band i 2011, og de har spillet fast sammen siden både som kvartet, og med forskellige udvidelser, som f.eks. i septetten MARTINI*S, der udover rytmegruppen, har en
hornsektion med. De har udgivet 3 albums med septetten, senest den nyeste anmelderoste “Warm Valley” i oktober 2019, som er udkommet på det legendariske pladeselskab Storyville Records.

Den mere intime kvartet konstellation giver dog mere fokus til den enkelte spiller, mere plads til vokalen, og byder op til friere leg og improvisation. De kender hinanden rigtig godt, og er efter
mange års sammenspil, stærkt funderet i groove og feel. Sammen har de udviklet en unik lyd, og et anderledes repertoire.

Kira Martini hører til de jazzkunstnere, der kan og vil mange ting. Men i modsætning til de fleste andre, så formår hun at bevæge sig omkring i sit mangesidige univers, uden at der bliver tale om en zig-zag-kurs.

Hvor: Jystrup Kirke, Jystrup Bygade 12
Hvornår: 27. Maj kl. 12:00 – 13:00
Pris: Fri Entre

Jystrup Kirke