Ringsted Kommune er en af de bedste i landet til at få kontanthjælpsmodtagere i job og til at fastholde dem i jobbet.

Tal fra Indenrigs- og Sundhedsministeriet viser, at antallet af kontanthjælpsmodtagere er faldet markant de seneste par år, og at flere kontakthjælpsmodtagere er kommet i beskæftigelse end tidligere. Og endnu vigtigere er det, at de også forbliver på arbejdsmarkedet og dermed bliver varigt beskæftiget.

Ringsted Kommune er en af de kommuner, hvor det i særlig høj grad er lykkedes med at sikre, at kontanthjælpsmodtagere, der er gået i beskæftigelse, også forbliver beskæftigede.

Ministeriets analyse viser, at 58,9 pct. af de kontanthjælpsmodtagere i Ringsted Kommune, som var i arbejde i 1. halvår af 2020, har opnået varig beskæftigelse, hvilket er mere end forventet ift. kommunens rammevilkår og over niveauet på landsplan, som ligger på 50,1 pct.

Formand for Arbejdsmarkeds- og Erhvervsudvalget Johnny Dahlgaard er ikke forbavset over kommunens gode resultat:

Ringsted Kommune har med sin gode beliggenhed midt på Sjælland altid haft en høj beskæftigelse, og borgerne i Ringsted har en høj erhvervsfrekvens og gode erhvervsrettede kvalifikationer,” siger han og fortsætter:

”Vi har også et rigtigt godt samarbejde med virksomhederne om praktik og opkvalificering på arbejdspladserne, og nu hvor der er gode jobmuligheder har vi intensiveret vor virksomheds- og rekrutteringsservice for at gøre vort til, at så mange som muligt kommer i job, og at virksomhederne så vidt muligt får den arbejdskraft, de har brug for. Det glæder mig, hver gang bare ét menneske kommer tilbage i job, og særligt, når det så drejer sig om mennesker, som måske har kæmpet længe for at komme i gang”.

De fleste af de tidligere kontanthjælpsmodtagere, der er i varig beskæftigelse, er mellem 30 og 59 år, de arbejder i gennemsnit ca. 6 timer om dagen, og de har overvejede fundet job inden for brancherne: Serviceydelser (vikar- og rengøring), social- og sundhed, samt engros- og detail.

Kilde: Ringsted Pressemeddelelse

Foto: ABW