Campusskolen i Ringsted åbner en ny sportslinje fra skoleåret 2024/25 i samarbejde med talentakademiet IKA Ringsted.

Er man glad for sport, motiveres man af fysisk træning, og vil man gerne have mere af det i sin skoletid så er der nu åbnet en helt ny sportslinje på Campusskolen i Ringsted for elever i 7.-10. klasse. Sportslinjen på Campusskolen er tilrettelagt i et tæt samarbejde med IKA, som er Ringsted Kommunes Idrætsakademi for talenter og unge, der gerne vil gøre mere ud af deres sport. 

”Med den nye Sportslinje skaber vi et nyt skoletilbud, hvor sport og skole er helt integreret. Man får en skoledag med masser af bevægelse og sportslige projekter. Og så får man en hverdag med et fællesskab med andre unge, der også er rigtig interesserede i sport”, fortæller skoleleder Kristina Fischer.

”Om man dyrker sport på højt plan, eller hvilken sport man dyrker er ikke afgørende. Det er afgørende, at man motiveres af at bruge kroppen og at lære ved at bruge kroppen til sport. Og hvis man dyrker meget sport kan det nogle gange være en udfordring at få passet det ind i ens skolegang, og det kan vi nu hjælpe med på Campusskolen, hvor vi tilrettelægger skoledagen i sammenhæng med elevernes træning”, fortæller skoleleder Kristina Fischer.

Seks timer sport og sund mad

På Sportslinjen har eleverne seks timers sport på skoleskemaet fordelt udover tre morgener. Træningen vil finde sted i både Ahornhallen og Ringsted Sportscenter. For elever, som dyrker eliteidræt gennem IKA Ringsted, vil morgentræningen i egen sportsgren være lagt om tirsdagen og om fredagen. En anden morgen i løbet af ugen er der fælles træning og idræt for alle på Sportslinjen. Hver morgentræning afsluttes med en let og sund morgenmad samt frisk frugt. På den måde sikres det, at kroppens depoter bliver fyldt op igen, og der er energi og fokus til den resterende skoledag. Morgentræningspas er også til rådighed for elever, som dyrker andre sportsgrene på højt niveau end dem, som IKA Ringsted tilbyder.

Fysisk træning og viden om kroppen

Skoledagene på den nye Sportslinje bliver altså fyldt med fysisk træning og viden om kroppens fysik. Og det hele sker i samarbejde med IKA Ringsted, der har mere end 10 års erfaring med fokuseret og udviklende træning for unge. Samarbejdet med IKA Ringsted består i at eleverne kan deltage i IKA Ringsteds morgentræning, hvis de dyrker en af de sportsgrene akademiet tilbyder. Derudover vil der være et samarbejde omkring foredrag, vejledning og lign. 

“Vi hos IKA Ringsted ser dette som et kæmpe skridt i den rigtige retning, ikke blot for akademiet, men for Ringsted Kommune og sportsklubberne heri. Flere gange har vi oplevet sportsfolk der fravælger kommunens klubber, fordi der mangler et integreret tilbud med sport og skole. Derfor er dette skridt helt afgørende” siger Dennis Jensen, der er daglig leder af IKA Ringsted og fortsætter:

”Vi er sikre på at dette vil give et boost i form af flere elever, og vil også afsøge mulighederne for at det kan gøre at vi kan udvide med flere sportsgrene, hvor vi lige nu har Fodbold, Floorball og Håndbold. Vi glæder os enormt til samarbejdet med Campus og Ringsted kommune”.

Et af målene med Sportslinjen er også at skabe mere samarbejde med idrætsforeningerne i kommunen og motivere flere til også at gå og måske bo på IKA Ringsted, hvis man har en helt særlig interesse for sport.

Søg senest 19. februar 2024

Hvis man ønsker at gå på Sportslinjen, er der ansøgningsfrist til den kommende 7. klasse senest den 19. februar 2024. Ansøgningsskema kan findes på Campusskolens hjemmeside.

Campusskolen har i øvrigt også profillinjen Go Global med fokus på internationale forhold og sprog.

Om Campusskolen

Campusskolen er en overbygningsskole og har derfor kun elever på 7.-10. klassetrin.  På Campusskolen går der ca. 680 elever. Campusskolen er en del af det store uddannelsesmæssige ungdomsmiljø i Ringsted, da skolen er placeret i ”Campusområdet” i Ringsteds sydlige del. Ud over Campusskolen med 10.klassecentret finder man her også erhvervsskolen ZBC, det almene gymnasium MSG og voksenuddannelserne VUC.

Om IKA Ringsted

IKA Ringsted startede i 2014 og udbyder individuel træning for dem der vil mere med deres sport. Træningen er et tillæg til foreningerne, hvor IKA Ringsted har ekstra mulighed for at gå i dybden med den enkeltes udvikling. Det er muligt at bo på IKA Ringsted fx som et alternativ til at tage på efterskole.

Foto: SDL