Søndag den 21. april kl. 14.00 viser OperaKino i Tinggade den smukke beretning om den umulige kærlighed mellem to unge fra hver sin familie, Montague og Capulet; familier, der har ligget i strid med hinanden, så længe nogen kan huske. Der er selvfølgelig tale om operaen Roméo og Julie, som sendes fra Operaen i Paris i en opsætning fra 2023.

Den franske komponist Charles Gounods opera, baseret på Shakespeares udødelige historie, blev vist første gang under Verdensudstillingen i 1867. Operaen nød øjeblikkelig popularitet, hvilket utvivlsomt skyldes, at dette er den version af operaer om Roméo og Julie, der fortæller de fejrede elskendes tumultariske liv med den største finesse. Fire kærlighedsduetter, en brændende vals og lysende, lyrisk musik, hele partituret ser ud til at skælve af lyst og friskhed.

Thomas Jolly, ligeledes fransk og en af ​​de mest opfindsomme instruktører i sin generation og kendt for sine dristige genlæsninger af Shakespeare, har på eminent vis iscenesat denne hymne til ungdommelig kærlighed.  En af nutidens fineste dirigenter står på podiet, nemlig italienske Carlo Rizzi, og hovedpartierne synges af den dansk-franske supersopran Elsa Dreisig som Julie og den ligeså feterede franske tenor Benjamin Bernheim som Roméo, hyldet som ”den smukkeste tenor siden Luciano Pavarotti” af Süddeutsche Zeitung.

Elsa Dreisig blev tildelt førstepræmien i Operalia som bedste kvindelige sanger i 2016. Samme år blev hun kaldt Vocal Discovery af den prestigefyldte Victoires de la Musique Classique, og det højt anerkendte blad Opernwelt gav hende den eftertragtede omtale som årets unge kunstner. I 2017 blev hun udnævnt til Årets Operakunstner i Danmark.

Charles Gounods opera efter Shakespeares stykke ligger betydelig nærmere originalen end Bellinis opera, I Capuleti e i Montecchi fra 1830 over samme emne. Langt oppe i 1900-tallet var Gounods Roméo og Julie en af Pariseroperaens populæreste forestillinger, ligesom den i mange år var den opera, der åbnede Metropolitans nye sæson.

Billetter købes på www.kinokultur.dk eller i Kino fra kl. 13.00 på dagen. Pris: kr. 200,-. Der er nu nummererede sæder i Kino. Der serveres en gratis drink i pausen. Forestillingen varer to timer og 40 minutter med én pause.

Pressefoto