På Ringsted Festival 2021 kommer festivalgæsterne til at drikke øl og drinks af genanvendelige glas og kander. De meddeler:

Efter Ringsted Festival 2019 lavede vi en spørgeskemaundersøgelse, hvor festivalgæsterne kunne give ris, ros og gode ideer til planlægningen af fremtidige festivaler. Her meldte festivalgæsterne tilbage, at særligt de miljømæssige spørgsmål lå dem på sinde. Det handlede blandt andet om, at vi på Ringsted Festival har brugt engangsemballage indtil nu. Ølglas, drinkskander og shotsrør fyldte græsplænerne efter hver koncert, og skraldeholdene kom på overarbejde gang på gang.
Vi gik på jagt efter nogle nye løsninger til vores plastikglas og nogle alternativer til, hvordan vi kan genbruge glassene eller genanvende dem. “Vi blev inspireret af de erfaringer som vores leverandør og samarbejdspartner Carlsberg har gjort sig gennem Grøn Koncert. Her bruger de genanvendelige glas og kander, og vasker dem bagefter, for så at kunne bruge emballagen igen,” fortæller festivaldirektør, Anders Sørensen.

Vi har fået produceret en række nye glas i hård plast, som man som festivalgæst fremover vil drikke sine øl, drinks og sodavand af. Vi tilbyder halvliters ølglas, 30 cl drinksglas og 1 liters kander – alle sammen med vores festivalmand på, selvfølgelig!

Der kommer en emballageafgift på al emballage, som du køber på festivalen fremover. Hvis du dog allerede har købt dig en drikkevare i emballage, som du afleverer, når du igen besøger baren, så skal du ikke betale afgift.

Sådan her vil det fungere, når du står ude i Lystanlægget og skal købe dine drikkevarer:

• Du går op i baren, og køber en øl. Du betaler 5 kr. i emballageafgift.

• Så fik du drukket den øl! Den smager af én til, og derfor går du mod baren igen. Du tager dit brugte ølglas med i baren og afleverer det til barpersonalet. Du får udleveret et nyt rent glas, men skal denne gang ikke betale afgiften, da du har afleveret dit brugte glas!

• Hvis du får smidt dit glas væk, så skal du betale emballageafgiften på ny.

De brugte glas vasker og tørrer vi, så de er klar til at blive brugt igen. Alle glassene kommer altså i cirkulation, og bliver brugt igen. De glas, kander og shotsrør som bliver ødelagt på festivalen bliver kørt til genbrug, hvor de bliver smeltet om til urtepotteskjulere i plast!

Det er vigtigt at pointere, at det ikke er en pantordning, men en simpel emballageafgift. Du kan derfor ikke samle glassene og få udbetalt penge for dem.

Bestil billetter nu

Foto: IRJ