Rundvisning i Sct. Bendts Kirke

Sct. Bendts Kirke i Ringsted er Danmarks første kongegravskirke. Hør om Valdemar den Store og hans familie på en rundvisning i kirken. 

Kong Valdemar den Store lod Sct. Bendts Kirke bygge for, at alle kunne ære hans dræbte og siden helgenkårede far, Knud Lavard. Kirken blev indviet i 1170 og siden er flere konger og dronninger begravet her, bl.a. Valdemar den Store, Valdemar Sejr, dronning Dagmar og dronning Berengaria.

På rundvisningen vækker vi kirkens historie til live med fortællinger om Ringsted i den periode, kirkebyggeriet tog form. Sct. Bendts Kirke er senere bygget til og har gennemgået en større restaurering efter en brand. Vi besøger også kirkens museum, der opbevarer fund fra kongegravene, bl.a. Dronning Berengarias sorte fletning.

Tid: 3. juni kl. 17.00-18.30. 

Mødested: Sct. Bendts Kirkes P-plads, Sct. Bendtsgade 9, Ringsted.

Det er nødvendigt at købe billet på forhånd via vestmuseum.billetexpressen.dk.

Foto: SDL

Turistforeningens Ringstedfilm

Farvefilm på Ringsted Arkiv med Turistforeningens Ringstedfilm fra 1952. Turismen er i sin spæde opstart og filmen giver et tidstypisk billede.

I begyndelsen af 1950’erne optog E. Møller Nielsen en film, som med flotte farvebilleder skulle markedsføre Ringsted til turister. Der var godt gang i hjulene igen efter 2. verdenskrig og folk havde overskud til en søndagstur eller en lille ferie.

Nyd filmen med den driftige bys selvforståelse i et adstadigt tempo med flotte klip fra by og land.

Filmen varer ca. 1 time og er uden lyd. Kaffe/the og kage er inkluderet i billetten.

Tid: 4. juni kl. 14.00-15.30

Mødested: Ringsted Museum og Arkiv, Køgevej 41, Ringsted.

Det er nødvendigt at købe billet på forhånd via vestmuseum.billetexpressen.dk.

Restauranten på toppen af Casino. Klip fra Turistforeningens Ringstedfilm. Foto: Museum Vestsjælland.