Den 30. maj har et enigt byråd i Ringsted Kommune besluttet, at samarbejdet med kommunaldirektør Mette Jeppesen skal ophøre på baggrund af en gensidig aftale.

Byrådet valgte således at følge indstillingen fra Økonomiudvalget. Begrundelsen for at stoppe samarbejdet med kommunaldirektør Mette Jeppesen er, at byrådet ønsker en anden profil til det fremadrettede arbejde med at udvikle Ringsted Kommune.

– Mette Jeppesen har været med til at sætte et markant aftryk på Ringsted Kommune, og jeg vil gerne takke hende for hendes indsats, som i den grad har påvirket den gode udvikling hos os. Nu er der behov for en anden profil og en ny tilgang, så vi kan fortsætte kommunens positive udvikling”, siger borgmester Klaus Hansen (V). 

Mette Jeppesen er glad for hendes tid i Ringsted Kommune, hvor hun har været ansat siden 2019. Først som direktør for Ringsted Kommunes to tekniske centre, Center for Klima og Vækst samt Vej- og Ejendomscentret, og siden januar 2021 også som kommunaldirektør.

– Jeg har været meget glad for knapt 5 års ansættelse, både som teknisk direktør og kommunaldirektør. Ringsted Kommune har et stort potentiale, som jeg er stolt af at have været med til at udvikle, siger Mette Jeppesen, som er fritstillet med virkning fra d. 31. maj. Fratrædelsesvilkårene følger reglerne om kontraktansættelse i kommunerne, der er indgået mellem overenskomstparterne.

Det bliver nuværende direktør Kasper Sonne, som pr. 31. maj konstitueres i stillingen som kommunaldirektør.

Byrådet besluttede også, at der snarest muligt vil blive ansat en midlertidig direktør for det tekniske område, som Mette Jeppesen var ansvarlig for. Baggrunden er bl.a., at der er igangsat store ambitiøse projekter på det tekniske område, og det derfor er nødvendigt at sikre en god understøttelse af udvalgene og de to centerchefer på området.

Ligeledes vil der blive fremlagt en politisk sag om processen for rekruttering og ansættelse af en ny permanent direktør.

Foto: ABW