Fra 11. februar 2024 bliver yderligere 75 elbusser, fordelt på 32 buslinjer, sat i drift. Sammen med alle 45 kommuner og begge regioner på Sjælland har Movia aftalt et fælles mål om, at alle Movias busser skal køre fossilfrit i 2030, og at mindst halvdelen skal køre på el.

Greve, Høje-Taastrup, Ishøj, Køge, Ringsted og Stevns Kommuner indfører deres første elbusser, mens Frederikssund, Hillerød og Solrød kommuner sammen med Region Sjælland udbygger med yderligere elbusser. De nye elbusser betyder en grønnere rejse for en stor del af de sjællandske passagerer. Med de nye elbusser tager regionen og kommunerne endnu et skridt i retningen mod en grøn offentlig transport for et bedre miljø, bedre trafik og bedre byområder.

“I 2021 valgte byrådet elbusser til kommunen. Nu kan vi glæde os over at se dem glide stille gennem vores gader. Elbusserne bliver en positiv tilføjelse til vores by, som både bymidten og landområderne får glæde af. De nye elbusser reducerer både forurening og støjniveauet fra trafikken. Helt i tråd med vores grønne omstilling i Ringsted kommune”, siger Britta Nielsen, formand for Klima- og Miljøudvalget.

Elbusserne kører emissionsfrit – det vil sige uden udledning af CO2 og lokal luftforurening fra bussens motor. Det er også erfaringen, at selve køreoplevelsen bliver forbedret, da der er mindre støj i elbusserne, og de er mere behagelige at køre i for både kunder og chauffører.

De 75 nye elbusser giver en samlet årlig CO2-besparelse på 4.100 tons, og bidrager dermed også til at indfri Folketingets målsætning om en samlet national CO2-reduktion på 70 pct. inden 2030.

Skiftet til elbusser på de fleste af de 32 buslinjer sker søndag 11. februar 2024. Nogle busser er kommet ud at køre lidt før og forventningen er, at de resterende elbusser løbende ruller ud på de sjællandske veje inden for de næste par måneder.

Foto: Movia