Benløse IF støttes med kr. 20.000,- af Lions.  Benløse1

 

”Lions støtter ildsjæle der giver unge retning i livet”

Med en donation på kr. 20.000,- deltager Lions Club Ringsted i det humanitære hjælpearbejde ved at støtte Benløse IF med penge til rekvisitter, træner og arrangementer.

Via Facebook-gruppen ”Venligboerne”, har Benløse IF taget hånd om ca. 20 nye unge fodboldspillere fra primært Eritræa. Alle er flygtninge bosat i Ringsted. De er ved at lære dansk og prøver på mange måder at integrere sig i det danske samfund ved at skabe netværk.

Fodbold er et universelt sprog” siger Jakob Lund Thomsen fra Benløse IF – projektleder og koordinator for gruppen. ”Hvis noget kan samle mennesker og skabe glæde, er det leg med en bold, og reglerne i fodbold er de samme over hele verden. ”

Men det kræver store ressourcer fra vores ledere og trænere at modtage så mange på en gang, hvor især de sprogmæssige kundskaber kan skabe udfordringer. Men også de mere praktiske forhold omkring fodboldudstyr samt skaffe frivillige trænere, der kan styre træningsaftener osv. Det kræver meget af os, og her møder vi en meget stor opbakning fra mange i Ringsted, hvilket vi er rigtig glade for”, siger Jakob Lund Thomsen.

Lions hjælper allerede flygtninge ude i verden, men det er også vigtigt at støtte lokalt op om de mennesker der placeres i Ringsted. Her er Benløse IF et strålende eksempel på ildsjæle, der giver unge retning i livet”, siger Jens Rasmussen. Han er formand for det udvalg i Lions der donerer penge til mennesker der trænger.

”Vi ved, at Ringsted i år modtager 61 flygtninge. Kvoten for 2016 er lige nu sat til 65. Så der er rigeligt at gøre med at hjælpe. Jeg ved, via Facebook gruppen Venligboerne, at der lokalt laves en masse gode arrangementer, hvor lokale borgere på eget initiativ arrangerer en masse for Ringsteds flygtninge”, siger Jens Rasmussen fra Lions og opfordrer:

Findes der andre ildsjæle i Ringsted, der etablerer andre projekter, der hjælper på samme vis, så hører vi gerne om dem, med henblik på evt. yderligere støtte.”

Flygtninge er, i hele Europa, en politisk “varm kartoffel”. Det skal ikke afholde nogen fra at hjælpe dem, der er landet her. Vi føler en fantastisk entusiasme og energi i dette projekt, og vil følge Benløse IF’s projekt med interesse i den kommende tid. De viser med handling oprigtig indlevelse og lokal fremdrift”, slutter Jens Rasmussen fra Lions Club Ringsted.