Benløse slog hurtigt spændingen ihjel, da Sunds blev besejret med komfortable 10-4 i Dansk Kabel TV Arena lørdag eftermiddag. Midtsjællænderne satte sæsonens til dato sikreste point ind på kontoen.

Der var massivt pres på Julian van Enckevort i Sunds-målet i kampen, da Benløse bankede jyderne med 10-4. Benløses Mathias Glass presser Sunds' Mathias Bust.
Der var massivt pres på Julian van Enckevort i Sunds-målet i kampen, da Benløse bankede jyderne med 10-4. Benløses Mathias Glass presser Sunds’ Mathias Bust.

Der var inviteret til julebold, og Benløse satte sig markant på opgøret mod Sunds fra første fløjt. Efter fem minutter var hjemmeholdet allerede foran 2-0 på mål af Jesper Roland og Martin Willén, og selv om Sunds fik lov til at reducere ved topscorer Mikkel Skov stik mod al logik, så bøde Peter Pfneiszli og Frederik Grønhøj Stigaard ind med to kasser til pausestillingen 4-1. Føringen burde, og kunne, have været større.

Tenniscifre i anden periode
Anden periode blev ikke bedre fra Sunds’ side, tværtimod. Jyderne fra Herning-egnen slog ellers i sidste runde mestrene fra Rødovre med hele 7-3, så der var lagt i kakkelovnen til et hård fight. Sådan blev det aldrig, og det vidner antallet af besøg i udvisningsboksen også om. Kun én enkelt gang blev den besøgt af Benløses Frederik Pil, der trods udvisningen spillede en solid kamp.

Daniel Mac Cabe lukkede reelt opgøret efter 23 minutters spil med sit mål til 5-1 efter massivt pres, der nærmest mindede om power-play, og inden halvdelen af kampen var ovre, stod der 8-1 på tavlen. En magtdemonstration fra et motiveret Benløsemandskab, der bankede yderligere to bolde i kassen til stillingen 10-2 kun afbrudt af en enkelt reducering fra gæsterne.

Tidlig juleferie
Så gik de midtsjællandske spillere også på juleferie efter 40 minutters spil, hvor tre point var solidt plantet på kontoen. Sunds skal have kredit for ikke at slå op i banen, og jyderne vandt faktisk den sidste periode med 2-0 efter en Benløse-indsats, der ikke rigtigt hang sammen.

– Vi havde forventet en svær kamp mod Sunds, der har leveret gode præstationer. Jeg er meget tilfreds med vores spil i de første to perioder, og at vi fik samtlige mand i spil. Nu skal vi bygge på fysisk og taktisk den næste måneds tid, sagde Benløses cheftræner Jens Hagbarth efter kampen.

Kampen bød blandt andet på sæsondebut til Tobias Flindt, der afløste David de Fries i målet, og der var debut i Benløsetrøjen til Rasmus Ravn og Nicklas Møller, der begge er kommet til Benløse fra Vanløse efter københavnerholdets kollaps for nogle uger siden.

Nu venter en lang kamppause. Først den 10. januar skal Benløse på banen igen, hvor Aab har revanche til gode i Nordjylland efter 11-4-nederlaget i Dansk Kabel TV Arena den 17. oktober.

Status efter ni spillerunder
Efter ni spillerunder ligger Benløse på ligaens 2. plads efter Vendsyssel. Vendelboerne leverede lørdag et forrygende comeback og vandt 9-8 efter sudden victory mod Hvidovre i København. Det comeback holder Benløse fra at holde jul og nytår på 1. pladsen. Netop Hvidovre jagter Benløses 2. plads, og Copenhagen er også kommet i gang, mens Rødovre er at finde helt nede på en overraskende 5. plads.

Når slutspillet begynder den 5.-6. marts er tabelplaceringerne ikke meget værd, på nær retten til at vælge modstander, hvor grundspillets vinder vælger sin modstander blandt nr. 5-8, hvorefter nr. 2 og til sidst nr. 3 vælger.