Benløse fortsatte sejrsstimen i topkampen mod Vendsyssel i går lørdag eftermiddag. Nordjyderne var tæt på at fuldføre et stærkt comeback, men i de sidste minutter afgjorde Benløse kampen til 6-5 og jublen brød løs i Ringsted Sportcenter.Gruppefoto
Benløse knivskarpe i 1 periode
Benløsespillerne var knviskarpe i første periode, mens Vendsyssel slet ikke fik omsat sine chancer. Først bombede Daniel Mac Cabe et slagskud i kassen i power play efter tre minutter, og to minutter senere fandt Anders Christensen højre målhjørne på et skud langt ude fra. Det blev også 3-0 til Benløse, da Mathias Glass pludselig stod fri foran mål i endnu et power play.

I en begivenhedsrig første periode med flere store tilbud, og tilsvarende gode målmandspræstationer fra David de Fries og Jonas Juul, fik Mathias de Fries kun fem minutter på banen. I en nærkamp landede han uheldigt på skulderen, der gik af led, og så var der ikke mere spilletid til den tilbagevendte topscorer.

Vendsyssel kunne bestemt ikke være tilfreds med de første 20 minutter og et stort rundt nul på tavlen, men Benløse fortsatte ufortrødent og med stor skarphed. Peter Pfneiszli udnyttede et passivt nordjysk forsvar til at sende et skud på mål, som blev rettet af og havnede bag en sprællende målmand til 4-0. På det tidspunkt var der kun spillet 25 minutter.

Trods nede med fire mål maste Vendsyssel på, og halvvejs i kampen gav det bonus, da den nordjyske kontramaskine lynede med Andreas Glads reducering 4-1. Det blev startskuddet til et stærkt comeback efter en periode, hvor Benløse faktisk havde store chancer for at bringe sig på 5-0.

I stedet reducerede Dannie Pedersen til 4-2 i power play, før Glad igen slog til og bragte Benløses føring ned på et mål. I øvrigt en scoring, der faldt mens hjemmeholdet var i overtal. Og det vanvittige overtal fortsatte, da Peter Pfneiszli fik en friløber mod gæsternes mål, som køligt blev omsat til 5-3-føring med et træk uden om målmanden.

Vendsyssel kom aggressivt ud til tredje periode og fortsatte med at jagte Benløses føring. Og opgøret, der var intenst fra start, blev om noget endnu mere tilspidset. Nordjyderne begyndte at forpagte den skarphed og det held, Benløse havde i starten. Benløse fik underkendt et mål efter en kæmpe nordjysk fejl, og Vendsyssel misbrugte en mulighed i power play, før Andreas Glad fik plads på kanten med ti minutter igen og med et tørt skud reducerede til 5-4 med sit tredje mål.

Kampen på vippen
Derfra var kampen for alvor på vippen, og det blev Vendsyssel, der straffede en Benløse-fejl og bragte sig på omgangshøjde med under fire minutter tilbage. Niklas Juul demonstrerede hurtige håndled og vippede elegant bolden i det lange hjørne til 5-5.

Benløse svarede dog prompte igen. 30 sekunder senere blev Mathias Glass igen matchvinder akkurat som i Valbyhallen for en uge siden. Den 15-årige gut omsatte Martin Willéns raffinerede pasning og rev bolden i mål 6-5. Det blev kampens sidste mål, men de sidste tre minutter var hektiske. Vendsyssel pressede på, trak målmanden ud og bombarderede Benløses mål, men det lykkedes midtsjællænderne at afværge presset.

Tydelig tilfreds træner
“Jeg må endnu en gang tage hatten af for den fight spillerne leverede. At vi står med 12 point efter fire kampe havde ingen vel regnet med, men vi har arbejdet hårdt og har haft marginalerne på vores side. Nu venter kampe mod Aalborg og Vanløse, som vi på papiret skal vinde, men de bliver alligevel svære” sagde en tydeligt tilfreds Benløse-træner Jens Hagbarth efter kampen.

Stilling i floorball-ligaen
Med sejren ligger Benløse alene i front af floorball-ligaen med maksimum-point efter fire runder. Rødovre og Vendsyssel, sidste sæsons finalister, følger efter med ni point. På lørdag den 17. oktober kommer Aalborg på besøg i Dansk Kabel TV Arena i Ringsted.