Mandag den 25. september kl.17.00 på Ringsted Bibliotek åbner borgmester Henrik Hvidesten udstillingen ”Mød Ringsteds Frivillige”. Det er en fotoudstilling som sætter fokus på og hylder frivilligheden i Ringsted.

Borgmester Henrik Hvidesten siger:

”Jeg synes, det er fantastisk, at vi har så mange borgere i Ringsted Kommune, der bruger deres tid på frivilligt arbejde. Uanset om det er i spejdertrup, en idrætsforening, en social foreninger eller hvor det nu er, er det er til stor glæde og gavn for rigtig mange mennesker. Alle samfund – og især alle lokalsamfund – har brug for den frivillighed, og det vil vi med denne udstilling gerne hylde og sige tak for”.

Udstillingen er en del af den nationale kampagne Frivillig Fredag, som hvert år løber af stablen den sidste fredag i september. Mange kommuner og foreninger bruger ugen op til Frivillig Fredag til at markere og hylde frivilligheden.

Udstillingen er en vandreudstilling, der starter på Ringsted Bibliotek og herefter ”vandrer” rundt på andre offentlige steder i kommunen. I udstillingen møder vi 8 forskellige frivillige og hører om deres baggrund, udbytte og tanker om at være frivillig.

Håbet er, at flere måske får lyst til at engagere sig i frivilligt arbejde og at takke alle dem, der er med til at gøre Ringsted Kommune til et sted med et rigt foreningsliv.

Ruten for udstillingen er lagt, så hvis du misser åbningen den 25. september kan du efterfølgende se udstillingen her: uge 39-40 Ringsted Bibliotek, uge 41-43 Ramblaen, Ringsted Sportscenter, uge 44-45 Sundhedshuset, uge 46-47 Hyldegården og uge 48-49 Ringsted Kulturhus.

Udstillingen kickstarter Frivillig Fredag ugen i Ringsted, hvor Frivilligrådet om torsdagen inviterer foreningslivet til en netværks- og foredragsaften med Thomas Mygind, som foregår i Ringsted Kongrescenter. Om fredagen, hvor det officielt er Frivillig Fredag, har en gruppe af foreninger slået sig sammen om et arrangement på Ringsted Bibliotek kl.15-17, hvor borgerne er inviteret til at komme og få en snak med foreningerne og høre om deres arbejde.