2. Pinsedag den 29.5. kl. 10.30 kan man komme til gudstjeneste i Store Bøgeskov. Det foregår ved Kilden med udsigt til skoven og Gyrstinge sø.

Det er Gyrstinge menighedsråd, der er vært for gudstjenesten for hele Bringstrup-Sigersted-Gyrstinge pastorat.

Efter gudstjenesten vil Hans Arne Jensen, der er dr. agro. i arkæologisk botanik og som i 40 år arbejdede med kontrol af frø, fortælle om mange års indsamling af oplysninger om planterne i Bibelen. Disse er samlet i bogen ’Bibelens Planteverden’, som Hans Arne Jensen udgav i 2004 på forlaget Rhodos.

I Bibelen er omtalt ca. 100 forskellige planter. Nogle af disse er velkendte kulturplanter, andre er sjældne og mere eller mindre ukendte eksotiske vækster. Desuden fortælles om nogle af de mange arkæologiske udgravninger i Mellemøsten, hvor der er fundet rester af Bibelske planter.

– Store Bøgeskov byder på nogle meget flotte omgivelser ved Kilden – midt i skoven og med udsigt over Gyrstinge sø, siger sognepræst Peter Borring Sørensen og fortsætter. – Vi vil gerne udnytte den mulighed, vi har her lokalt, for at gentage sidste års succes med en pastorats-gudstjeneste i disse dejlige omgivelser og samtidig byde på et foredrag om Bibelens planteverden.

Man kommer til Kilden ved at køre fra Gyrstinge ad Store Bøgeskovvej til Store Bøgeskov. Ved skovbørnehaven drejes til højre ind i skoven. Skovvejen fører direkte til Kilden.

Menighedsrådene for henholdsvis Gyrstinge og Bringstrup og Sigersted er som afslutning vært ved kaffe/te, kage og sodavand til børnene. Alle er velkomne.

Dr. Agro Hans Arne Jensen
Sidste års gudstjeneste i St. Bøgeskov