Oliver Hostrup Sahlberg på 15 fra Ringsted Svømmeklub var i weekenden med til sidste afdeling af DM-serien i triatlon i Fredericia, der også var kampen om det Nordiske Mesterskab. Her blev det til guld i DM-serien og til sølv i det Nordiske Mesterskab.

Forud for weekendens stævne har der være fire andre stævner i Danmarks Mester-serien, hvor Oliver lå på en sikker første plads. De 3 bedste afdelinger af serien afgjorde, hvem der samlet blev dansk mester.

Distancen som Oliver skulle igennem var 375 m svømning, 10 km cykling og 2,5 km løb. Svømningen var i havnebassinet i Gammel Havn. Cykelruten var en flad, men teknisk udfordrende rute i Fredericia by, og løberuten startede og sluttede i målområdet.

Oliver var efter svømmeturen nummer 1 i sin aldersgruppe, men blev ramt af flere brandmænd, så både fødder og hoved brændte kraftigt.

Oliver kæmpede videre ud på cykelruten, hvor han får en allergisk reaktion af brandmændene cirka midtvejs på cykelruten. Oliver vil dog vinde, så han fortsætter sin cykling og bliver nr. 1 i DM-serien, og nr. 2 i NM inden den afsluttende løbetur. Oliver løber ind på den førende nordmand i NM-serien og slutter bare 6 sekunder efter ham i mål.

Det samlede resultat bliver en klar vinder af DM-serien og dermed dansk mester og til en flot anden plads i det Nordiske Mesterskab.

Næste mål for Oliver er at blive optaget på ungdomslandsholdet, der holder testsamling d. 23. september.