Få indblik i nogle af de vigtigste øjeblikke og kvinder i dansk historie, når Gry Jexen besøger Ringsted Bibliotek og holder foredrag med udgangspunkt i sin nye bog ”Kvinde kend din historie”. Det er torsdag den 20. januar kl. 19-21.

Ligestilling i vores fælles historie
Med udgangspunkt i sin bog ”Kvinde kend din historie” fortæller forfatter og historiker Gry Jexen om en række kvinder, der har levet i løbet af de sidste 500 år, og om hvilken betydning de har haft for kvinders udvikling i Danmark.

Foredraget bygger videre på Gry Jexens podcast og Instagramprofil, der formidler kvinders betydning i vores fælles historie og fortid. I foredraget fortæller Gry Jexen om sit arbejde med at formidle kvinder i historien på Instagram, via podcast og gennem sin nye plakat med kvinder fra Danmarkshistorien.

Gry Jexen fortæller om, hvorfor kvinderne overhovedet er skrevet ud af historien, og hvorfor det er vigtigt, at kvinderne bliver skrevet ind i vores fælles historie for at skabe ligestilling. Undervejs i foredraget kommer Gry Jexen med flere eksempler på kvinder fra danmarkshistorien, som har haft stor betydning, men som ikke har fået den plads, de fortjener.

Tilmelding og billetter
Gry Jexen holder foredrag med titlen ”Kvinde kend din historie” på Ringsted Bibliotek torsdag den 20. januar kl. 19-21. Billetterne koster 105 kr. og kan købes online via ringstedbib.dk.

 

Foto: Gry Jexen