Lars Månsson Sloth har mere end 20 års erfaring som kulturleder, et stort branchenetværk og er vant til at arbejde med kultur, events og turisme på kommuneniveau.

Det er en meget erfaren kulturleder, der fra den 1. august 2023 tiltræder som direktør for Ringsted Kongrescenter og kommunens event- og turismeindsats.

50-årige Lars Månsson Sloth har været kulturleder i mere end 20 år, senest som leder af spillestedet Richter, og før det har han i mere end 14 år været leder for spillestedet Gimle i Roskilde, der årligt gennemfører mere end 400 arrangementer – både på selve spillestedet Gimle, i Roskilde Kongres- og Idrætscenter samt ved byparkskoncerter med op til 15.000 gæster.

Derudover har Lars Månsson Sloth gennem flere år været bestyrelsesleder for brancheforeningen for danske spillesteder og festivaller, Dansk Live, og han har været bestyrelsesmedlem i bl.a. Erhvervsforum Roskilde, Roskilde Handel samt Visit Roskilde, hvor han har været med til at udvikle både strategier og konkrete events og indsatser i samarbejde med erhvervsliv, handelsliv og turistorganisationer.

”Lars Månsson Sloth har vist os, at han gerne vil udvikle Ringsted Kongrescenter både som regionalt kulturfyrtårn og som lokalt samarbejdsknudepunkt, der løfter rigtig mange eventopgaver. Lars er vant til tætte samarbejder med erhvervsliv, handelsliv, skoler, undervisningsinstitutioner, foreningsliv og andre kulturaktører. Og han er vant til at arbejde med og motivere masser af frivillige omkring kultur, events og oplevelser. Vi har søgt og fået en kulturkøbmand med et stort netværk, der virkelig vil Ringsted”, siger centerchef Mads Stougård Kristiansen fra Ringsted Kommune.

Lars Månsson Sloth glæder sig utroligt meget til det nye job som direktør for Ringsted Kongrescenter:

”Jeg har jo været en slags nabo og dermed fulgt Ringsted Kongrescenter i mange år fra Roskilde. Det er lidt en kliche, men for mig er det virkelig et drømmejob, fordi Ringsted Kongrescenter har en stærk historik som veldrevet konferencecenter og kulturhus, men også fordi der er gode muligheder for at udvikle kongrescentret”, siger Lars Månsson Sloth og fortsætter:

”Ringsted har et stort naturligt opland og en stærk infrastruktur, der gør det nemt og bekvemt at komme til. Samtidig er Ringsted ”langt nok væk fra København”, og har en virkelig god publikumskapacitet, og dermed står kongrescentret stærkt i den hårde konkurrence om at præsentere de mest eftertragtede artister. Endeligt har jeg altid involveret mig meget i bestyrelsesarbejde på tværs af kultur, erhverv og turisme. For mig er det naturligt, at en stor kulturinstitution arbejder for at løfte hele byen. Jeg ser frem til at skulle være med til at udvikle, løfte og sikre sammenhængskraften mellem kultur, turisme, erhverv og kommune endnu mere fremover”, siger Lars Månsson Sloth.

Lars Månsson Sloth tiltræder den 1. august 2023. Der var i alt 32 ansøgere til stillingen som direktør for Ringsted Kongrescenter.

Foto: ABW