Der er 15 km fra Ringsted til Osted. Men det er ingen hindring for de af Ringsteds borgere, der gerne kører over bygrænsen for at få fat i kød og ost i ekstra god kvalitet.

Kennet Hansen.Foto: Osted Slagter og Ost.

Det er i hvert fald den erfaring, som slagtermester Kennet Hansen fra Osted Slagter og Ost har gjort sig. Det skriver slagter- og ostehandleren til Dit Ringsted.

Kenneth er indfødt ringsteder og bor i Benløse. Han er udlært hos Benløse Slagteren og har siden 2001 drevet slagterforretning i Osted. I efteråret 2017 overtog han den populære Osted Ost, som var gået konkurs tidligere på året.

Det har vist sig at være en god idé at overtage den navnkundige ostebutik. For ost og kød i høj kvalitet er en god kombination, som mange gerne kører langt efter. Kunderne kommer fra store dele af Nord-, Midt- og Sydsjælland.

“Jeg glæder mig over, at der kommer flere og flere Ringsted-folk i vores butik her på Fugletoften, tæt på hovedvejen mellem Ringsted og Roskilde. Jeg tror, det er fordi, at vi nu kan tilbyde alt til frokostbordet. Vi har et stort udvalg, og vi har altid mere end 100 oste i butikken fra det meste af Europa,” siger Kennet Hansen.

Osted Slagter og Ost holder fast i de håndværksmæssige traditioner i slagterfaget. Forretningen stammer helt tilbage fra 1910.

Det betyder bl.a., at kød hænger og modner naturligt, og at røgvarer, saltvarer og pålægsvarer produceres helt fra bunden efter originale opskrifter.

Og har man brug for inspiration til en menu, kan kunderne altid få spændende opskrift med hjem til hverdag og fest.

“Siden vi tog ost ind i vores sortiment, har salget af ost udgjort en tredjedel af vores omsætning. Jeg har store forventninger til fremtiden for specialforretninger som vores. Der er ingen tvivl om, at mad i høj kvalitet bliver mere og mere efterspurgt,” siger Kennet Hansen.

GemGem