Ringsted går fem pladser frem på Dansk Byggeris årlige måling af kommunernes erhvervsvenlighed, så kommunen i år indtager en plads som nummer 69. Det skriver kommunen i en pressemeddelelse.

Bedre sagsbehandlingstider i byggesagerne, flere kommunale investeringer og flere nyledige i arbejde. Det er nogle af de forbedringer, der i 2019 har flyttet Ringsted fra en 74. til en 69. plads i Dansk Byggeris årlige måling af kommunernes erhvervsvenlighed.
Målingen er blevet offentliggjort mandag aften den 24. juni 2019.

Borgmester Henrik Hvidesten er tilfreds med fremgangen og tror på fortsat positiv udvikling i de kommende år:

”Kommunen investerer et tre-cifret millionbeløb i at udvikle den helt nye Business Park Ringsted, hvor vi går i gang med byggemodningen hen over sommeren, og nye virksomheder kan flytte ind om et par år. Vi har hele tiden fokus på vores sagsbehandling både på det tekniske område og i vores jobcenter, så vi kan sikre virksomheder den bedst mulige arbejdskraft. Og fra 2020 har vi ikke længere en dækningsafgift, så det bliver endnu mere attraktivt at drive virksomhed i Ringsted Kommune”, siger Henrik Hvidesten.

Flere indsatser for bedre erhvervsklima
Dansk Byggeris erhvervsklimaundersøgelse viser desuden, at Ringsted ligger på en delt 1. plads på en række områder såsom gebyrstørrelse på byggesagsbehandlingen, udbudspolitik, offentliggørelse af udbud, erhvervspraktik i folkeskolen og dialogmøder med erhvervslivet.

Borgmester Henrik Hvidesten peger også på, at Byrådet tirsdag den 25. juni 2019 skal drøfte kommunens nye erhvervspolitik, der også lægger op til en række indsatser i forhold til markedsføring af Ringsted som erhvervskommune, et bedre samarbejde mellem skoler og virksomheder samt hjælp til virksomhederne til rekruttering af kvalificerede medarbejdere.
Netop udviklingen i antallet af arbejdspladser i Ringsted Kommune har været positiv de seneste år. Der er i alt ca. 1.700 private arbejdssteder i Ringsted Kommune, og en analyse fra IRIS Group af udviklingen i arbejdspladser de seneste år viser, at beskæftigelsen de seneste syv år til og med 2017 er øget med 716 fuldtidsårsværk eller 8 procent i Ringsted Kommune. Det er en væsentlig større fremgang end kommunerne generelt i Region Sjælland og en lidt større fremgang end hele landet, som i samme periode oplevede en fremgang i antallet af fuldtidsbeskæftigede personer i private virksomheder på næsten 7 procent.

Dialog med virksomhederne
Borgmester Henrik Hvidesten fortæller desuden, at han allerede i denne uge skal mødes med Dansk Byggeri bl.a. for at få Dansk Byggeris input til, hvilke indsatser Ringsted Kommune skal prioritere i den kommende tid på erhvervsområdet, og samtidig er Dansk Byggeri med i et erhvervsnetværk mellem kommunen og virksomhederne, der løbende mødes og drøfter erhvervsudviklingen i Ringsted.

”Jeg anerkender helt erhvervsklimaundersøgelsen, men det er ikke mindst vigtigt for mig løbende at få input fra de lokale virksomheder til de helt konkrete handlinger, de gerne ser fra kommunens side. Og derfor er jeg da også glad for, at vi scorer rigtigt højt på dialogen med virksomhederne i undersøgelsen”, slutter Henrik Hvidesten.