Den danske natur er et enormt økologisk og vildtvoksende spisekammer af spiselige planter og urter, som flere og flere vil smage på. Interessen for at vandre og sanke på en nænsom måde er steget kraftigt, og i sin nye bog Vandreturens vilde urter – Den vilde naturs spisekammer tager ernæringsekspert fra Ringsted Susan Hemmingsen læseren på en smagfuld rejse i skoven, ved stranden og i grøftekanten og viser, hvilke spiselige planter og urter der findes, og hvordan de kan bruges i køkkenet.

Susan Hemmingsen, der også er turleder og med i Dansk Vandrelaugs nye Sundhedsgruppe, guider til, hvor det er lettest at finde de spiselige planter og urter, og hvordan naturens ressourcer kan sankes og bruges uden at skade de naturlige forekomster.

”Jeg blev ret forbavset over, hvor let det var for fotografen og mig at finde de spiselige planter og urter, som vi skulle
fotografere til bogen,” fortæller Susan Hemmingsen.

I Vandreturens vilde urter er der helsidesbilleder af 18 forskellige planter og urter, som kan samles i skoven, i grøftekanten og ved stranden, og hertil er der opskrifter og vejledning til, hvordan man kan konservere og fermentere
de indsamlede urter og planter, så de kan bringe glæde ved middagsbordet hele året rundt.

Dansk Vandrelaugs Sundhedsgruppe
Susan Hemmingsen, der er uddannet farmakonom og professionsbachelor med speciale i kost og fysisk aktivitet, er også en del af Dansk Vandrelaugs nye Sundhedsgruppe. Sundhedsgruppen skal blandt andet se på, hvor sund vandretrenden egentlig er, og hvordan vandring påvirker sundheden både fysisk og mentalt.

”Trenden med at vandre og bevæge sig rundt i naturen er voksende. Og når det samtidig er muligt både at vandre og få noget med hjem, som kan bruges i køkkenet efterfølgende, taler det til en stadigt voksende gruppe af danskere i alle aldre,” fortæller Susan Hemmingsen, der også bruger sin viden som turleder til at rådgive om, hvor man må gå, og hvor man ikke må, og hvordan man bevæger sig rundt i naturen og sanker uden at drive rovdrift på den naturlige forekomst af spiselige planter og urter.

Bogen udkommer den 2. november. Læs mere om forfatteren her: https://www.susanhemmingsen.dk/