Begivenheder

Andre nyheder

FGU sætter et stort aftryk på Ringsted Børnefestival

FGU sætter et stort aftryk på Ringsted Børnefestival

Selvom FGU ikke tidligere har været meget synlige på Ringsted Børnefestival, har de i flere år spillet en stor rolle for den populære børnefestivals succes.
Ud over at FGU leverer en masse materiale til børnefestivalen, som f.eks. skilte, så trækker de også en stor del af læsset, når børnefestivalspladsen bygges op i ugen op til afholdelse. Det bliver til rigtig mange arbejdstimer for de dygtige elever på Byg, Bolig & Anlæg, først på værkstedet, senere på børnefestivalsområdet.

1. juni 2024
Hjerneløbet er for alle. Foto Hjerneløb 2023

Hjerneløbet – for alle som er berørt af hjerneskade

Det er tredje år, Hjerneløbet afholdes i Danmark. 6. juni bliver det større end nogensinde.
I år deltager både mennesker med erhvervet hjerneskade, der er indlagt hos Forenede Care Neuro, og andre, som har mærket hjerneskade på egen krop.
Hele familien opfordres til at deltage og være en del af denne inspirerende og livsbekræftende dag. Alle deltagere får kaffe, kage og aktiviteter sponsoreret af lokale virksomheder. Hjerneskadeforeningen har bidraget med flotte T-shirts til alle deltagere.

1. juni 2024
Foto: ABW

Samarbejdet med kommunaldirektør stopper

Byrådet har valgt at følge indstillingen fra Økonomiudvalget. Begrundelsen for at stoppe samarbejdet med kommunaldirektør Mette Jeppesen er, at byrådet ønsker en anden profil til det fremadrettede arbejde med at udvikle Ringsted Kommune.
– Mette Jeppesen har været med til at sætte et markant aftryk på Ringsted Kommune, og jeg vil gerne takke hende for hendes indsats, som i den grad har påvirket den gode udvikling hos os. Nu er der behov for en anden profil og en ny tilgang, så vi kan fortsætte kommunens positive udvikling”, siger borgmester Klaus Hansen (V). 

1. juni 2024
Foto: Ringsted Møbelland

Sommertilbud hos Møbelland

Ringsted Møbelland har vilde sommertilbud frem til 17. juni 2024. 
Du kan bl.a. spare 60% på spisestuer og 75% på drejestole.
Der er mange andre sommertilbud, så skynd dig at besøge butikken på Kobbervej 3 i Ringsted. 
Der er begrænset antal, så det er først til mølle!

31. maj 2024
Foto: Rådet for Sikker Trafik

“Forstyr ikke”-funktion er ukendt for mange bilister

Seks ud af ti bilister er ikke klar over, at de kan sætte deres mobil på “Forstyr ikke”, når de kører bil, viser en undersøgelse fra Rådet for Sikker Trafik. Det kunne ellers give bilisterne færre forstyrrelser og færre klip i kørekortet.
Når man slår funktionen “Forstyr ikke – jeg kører bil” til på sin mobil, så sender mobilen automatisk en sms til den person, der prøver at ringe eller skrive til dig. I den kan der fx stå, at du ikke kan svare lige nu, da du kører bil, men at du vender tilbage, når du holder ind til siden.

31. maj 2024
Restauranten på toppen af Casino. Klip fra Turistforeningens Ringstedfilm. Foto: Museum Vestsjælland.

Se Turistforeningens Ringstedfilm

I begyndelsen af 1950’erne optog E. Møller Nielsen en film, som med flotte farvebilleder skulle markedsføre Ringsted til turister. Der var godt gang i hjulene igen efter 2. verdenskrig og folk havde overskud til en søndagstur eller en lille ferie.
Nyd filmen med den driftige bys selvforståelse i et adstadigt tempo med flotte klip fra by og land.

30. maj 2024
Det sker til sommer

Det sker til sommer

Sommeren 2024 byder på en masse lokal musik, teater, udstillinger, film og meget mere. Få overblikket i byportalens kalender.
Klik på Det sker – god fornøjelse.

30. maj 2024
Sommerkoncerter med Ringsted Sogns Ungdomskor

Sommerkoncerter med Ringsted Sogns Ungdomskor

For tredje år i træk tager Ringsted Sogns Ungdomskor på sommerturné, hvilket de har haft stor succes med. De synger således i Benløse Kirke torsdag d. 6. juni og i Farendløse Kirke torsdag d. 13 – begge aftener kl. 19.00.
Ungdomskoret præsenterer ved koncerterne et program med den kormusik, de har sunget i årets løb i kirkerne i Ringsted, hvor de hører hjemme. Det er musik, der spænder fra folkemusik og nutidens nordiske klange til rytmiske sange og salmer i friske arrangementer.

30. maj 2024
Politirapporten

Politirapporten fra 2024-05-17

En 69-årig kvinde blev forsøgt svindlet. En mand havde kontaktet kvinden på telefon og oplyste, at han var fra politiets Nationale enhed for Særlig Kriminalitet (NSK). Manden forklarede, at politiet havde standset et køretøj, hvori der befandt sig lånedokumenter med den 69-årige kvindes navn på, og at han som politimand nu var i færd med at standse svindlen. Manden oplyste sit tjenestenummer samt et sagsnummer på den påståede svindelsag.
Manden forklarede, at han nu ville viderestille den 69-årige kvinde til banken. Kvinden fortalte manden, at hun nok selv skulle kontakte sin bank, og dette fik manden i røret til straks at afbryde opkaldet. Kvinden alarmerede efterfølgende politiet.

30. maj 2024
Foto: ABW

European Street Market er i Ringsted

Frem til lørdag den 1. juni kl. 10 til kl. 16/18 kan du prøve produkter fra hele Europa.
Der er forhandlere fra bl.a. Tyskland, Italien, England, Spanien, Holland og Frankrig. I deres boder kan du finde bl.a. Fish and chips, pizza, chokolade, fudge, oliven, paella, ost, pølse og pesto. 
Gå ikke glip af denne unikke oplevelse, og kom og besøg European Street Market på Torvet i Ringsted.

29. maj 2024
Foto: Land og Fritid

Mini-ponyer hos Land og Fritid

Land og Fritid Ringsted har nu fået de populære LeMieux legetøjsheste i butikken.
De søde heste er perfekt til leg, pasning og pleje.
De kommer i en fin æske som udenpå er en hestetransport, og kan åbnes op og bruges som stald.
Der medfølger ikke tilbehør, men dette kan købes separat, og de har en masse flotte farver som du kan vælge imellem!

29. maj 2024
Den store kunstdag i Ringsted

Den store kunstdag i Ringsted

Velkommen til den store kunstdag i Ringsted – med art drive, finissage, kunstfilm og artist talks, hvor der stilles skarpt på køn, identitet og magtforhold. Det sker alt sammen søndag den 9. juni i forbindelse med soloudstillingen ’Powerhouse’ af Miriam Kongstad (f.1991) på Ringsted Galleriet i samarbejde med Skitse.

29. maj 2024
Pressefoto

Her er Danmarks 219 strande og havne med Blå Flag og Badepunkt 2024

142 strande kan i 2024 hejse det Blå Flag som bevis på, at her finder du en strand med rent badevand og fokus på bæredygtighed. Derudover uddeler Friluftsrådet det Blå Flag til 14 lystbådehavne, mens 63 strande og søer kan hejse Badepunkt-flaget: naturskønne og særegne badesteder med rent vand og sikkerhed.

29. maj 2024
Byvandring om berømte bygmestre og åbent hus i berømt bygning

Byvandring om berømte bygmestre og åbent hus i berømt bygning

Det sker med Ringsted Museum og Arkiv og Ringsted Vindmølle i uge 24.
Hør om Julius og amerikaneren på en byvandring om de to berømte bygmestre i Ringsted. De står bag opførslen af mange imponerende bygninger i byen.
Og Morten ”møller”, der driver Ringsted Vindmølle til dagligt, tager imod til åbent hus. Han viser rundt og fortæller om, hvordan mekanikken fungerer.

28. maj 2024
Villy Søvndal har været mange år i politik. Han er forsat engageret og har det mål at arbejde for et trygt, et grønt og et sikkert Europa. Villy har været medlem af Folketinget, kommunalpolitiker og regionsrådspolitiker. Han har været udenrigsminister. Han er nr. 3 på SFs kandidatliste til EP valget - pressefoto

EU-debat i Region Sjælland med Villy Søvndal og Julie Hassing 

Valget til Europa-Parlamentet har aldrig været vigtigere.
SF har inviteret Venstre til at debattere EUs rolle og handlemuligheder indenfor Klima- og naturområdet samt overfor fremtidens sikkerhedspolitik i EU.
Debatten foregår i Sorø den 30. maj kl. 19-21.
Fra SF stiller Villy Søvndal, og fra Venstre stiller Julie Hassing op.
Mødet er åbent for alle interesserede.

28. maj 2024
Foto:

7 tons sand

Sydvestsjællands Kloakservice A/S har hjulpet med en opgave, hvor de brugte deres tørsuger til at blæse hele 7 tons sand som ballast for en stor motor hos en produktionsvirksomhed.
Morten og Mikas løste opgaven med stor professionalisme og præcision, og deres indsats sikrede en effektiv og sikker løsning for kunden.
Sydvestsjællands Kloakservice løser som et af Danmarks førende virksomheder indenfor kloakservice til private og erhvervslivet mange forskellige opgaver for deres kunder. 

28. maj 2024
Ny fritidsaktivitet: Gå til Junior Konditor på ZBC Ringsted

Ny fritidsaktivitet: Gå til Junior Konditor på ZBC Ringsted

Unge, der elsker at bage og være kreative i et køkken, får nu en god mulighed for at dygtiggøre sig og eksperimentere med smage, teknikker og pynt. ZBC Ringsted starter nemlig en ny fritidsaktivitet op, der hedder ZBC Junior Konditor.
Fritidsaktiviteten er for unge fra 12 til 15 år. Over seks onsdage i august, september og oktober skal de skabe flotte kager med blandt andet fondant, chokolade, glace og mousse. Alt sammen foregår i ZBC’s professionelle køkkener.

27. maj 2024
Pressefoto

Ung blues, rock og country musiker kommer til Ringsted Kulturhus

Ud Af Boxen glæder sig over at kunne invitere til en aften i blues, rock og country’ens tegn. Med et fast greb om guitaren leverer Ravnebjerg et hårdtslående sæt med originale numre, der har dybe rødder i blues, rock og country. Den 24-årige kunstner lader sin kærlighed til musikken eksplodere igennem hårrejsende guitarriffs, tordnende trommer, krystalklare korstemmer, brølende orgel og sin rå stemme.

27. maj 2024
Kulturfestival på Kildeskolen som optakt til børnefestival

Kulturfestival på Kildeskolen som optakt til børnefestival

Uge 21 var kulturuge på Kildeskolen i Gyrstinge, hvor elever og lærere har været på rejse til blandt andet Japan, Kenya og Brasilien. Ikke i fysisk forstand, men på en kulturel læringsrejse, hvor børnene har lært en hel masse om de pågældende lande, og hvordan man lever der, i forhold til hvordan vi lever i Danmark.
Et af de lande, der især har været fokus på i kulturugen, er Kenya.
”Vi har brugt materialet fra projektet LæseRaketten. Det er vi blevet inspireret af, fordi årets materiale ”LæseRaketten i Kenya” blandt andet omhandler de 17 verdensmål,” fortalte klasselærer Charlotte Reffstrup.

27. maj 2024